Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Nieuwe fietsroute 'Van waterkracht tot ruimte voor de rivier'

Het Waterschap Vallei en Veluwe heeft een nieuwe fietsroute uitgebracht. De tocht van circa 50 km voert door de IJsselvallei, het gebied van de hoogwater en langs beken, sprengen en watermolens.

Nieuwe fietsroute

"Een prachtig gebaar van het Waterschap", aldus Jan Nitrauw namens Vrieze's Erfgoed. Het bezoekerscentrum legde contact met het Waterschap voor de expositie 'Water, weldaad en bedreiging' die dit zomerseizoen in de boerderij is te zien. Dat contact leidde tot het aanbod van het Waterschap om een al bestaande fietsroute volledig te vernieuwen. Overleg tussen het Waterschap, Vrieze's Erfgoed en WIJZIJNHEERDE leidde uiteindelijk tot een nieuwe, 50 km lange route. Deze is via deze link te downloaden en gratis af te halen in de Streekwinkel op Vrieze's Erfgoed. Daarbij wordt voor 5,00 euro een arrangementsbon aangeboden met koffie/thee bij aankomst op Vrieze's Erfgoed, een flesje PUUR vruchtensap voor onderweg en een pannenkoek en ijs na afloop. Het bezoekerscentrum is elke zaterdag open van 9.30 tot 16.00 uur en is te vinden aan de Groteweg 54 in Wapenveld. 

 

Nieuwe fietsroute  Nieuwe fietsroute  Nieuwe fietsroute  


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.