Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Waterrijke kinderdag met de brandweer

Heel veel leuke dingen leren over water en waterspelletjes doen met de vrijwilligers van de brandweer Wapenveld. Dat kan zaterdag 24 juni allemaal op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Waterrijke kinderdag met de brandweer

De jaarlijkse Kinderdag heeft dit jaar het thema 'Water'. Vanaf 10.00 uur kunnen jongens en meisjes allerlei proefjes doen met water. Hoe sterk is water? Kun je verontreinigd water weer schoon maken? Waarom kunnen sommige dieren over water lopen? Allemaal vragen die aan de orde komen en waar ze deze dag het antwoord zelf leren ontdekken. De meeste proefjes kunnen door kinderen van alle leeftijden gedaan worden. En voor wie geen proefjes wil doen: de waterspeelplek is een heerlijke plek om lekker te spetteren met water. Van 13.30 tot 15.30 uur is de brandweer Wapenveld aanwezig. Die laat de kinderen met allerlei attributen en spelletjes ontdekken wat je ook met water kunt doen. En natuurlijk kunnen ze de ook molen de Vlijt bezichtigen maar ook genieten van de chocoladefondue of zelf pannenkoeken versieren!

De themadag 'Water' hangt nauw samen met de expostie 'Water, weldaad en bedreiging in de molenboerderij. De bezoekers kunnen daar ontdekken hoe nauw de historie van Wapenveld met water verbonden is, er is veel informatie over de Hoogwatergeul en ook unieke historische foto's van het Apeldoorns kanaal bij Wapenveld.

Waterrijke kinderdag met de brandweer  Waterrijke kinderdag met de brandweer  Waterrijke kinderdag met de brandweer  


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.