Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Defile Koetsentocht op Vrieze's Erfgoed

Vrieze\'s Erfgoed is zaterdag 1 juli weer opgenomen in de route van de Historische Koetsentocht. Rond 11.00 uur trekken de deelnemers langs en om 15.30 uur is Vrieze\'s Erfgoed het decor voor het defilé en de prijsuitreiking.

Defile Koetsentocht op Vrieze

Veel zal er te zien zijn van vervoermiddelen, die vroeger door de adel en de landman gebruikt werden.Uiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar. Ook hing het ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. Toen de families op buitenplaatsen of in de steden een deel van hun rijtuigen afschaften en er een toen nog zeldzame automobiel voor in de plaats namen dachten we dat het tijdperk van het rijtuig voorgoed verdwenen was; het tegendeel blijkt inmiddels waar. Wie zich verdiept in oude reisverhalen van weleer wordt geconfronteerd met allerlei prachtige wetenswaardigheden: veel anekdotes en verhalen zullen dan ook tijdens het defilé verteld worden door de opperspreekstalmeester. Om 11.00 uur kunt u de rijtuigen bewonderen bij Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld, om 12.00 uur bij de Haven in Hattem, om 12.45 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Molecaten, om 14.30 uur bij het Hoornerfeest en om 15.30 uur vindt het defilé plaats bij Vrieze’s Erfgoed.

De route is als volgt:

11.00 uur vertrek clubterrein het Wapenvelds Gerij, Kloosterbrug, Vrieze’s Erfgoed, Berghuizerlaan, Grote weg, Burgemeester Honcooplaan, Veldweg, Libanonweg, Veldweg, Stadslaan, de Markt, Ridderstraat, Molenbelt, Nieuwe weg, Parkeerplaats Haven (stop), Gelderse dijk, Van Bijleveldsingel, Hessenweg, Landgoed Molecaten, Wagtelenberg, Parkeerplaats uitspanning Molencaten (stop), Koeweg, Leemkuleweg, Molenweg, Flessenbergerweg, Parallelweg, Revelingseweg, de Rolders, Beatrixweg, Hoornerfeest (stop), Beatrixweg, Meenseweg, Evergunnebrug, Wolbersdijk, de Steeg, Lagestraat, Revelingseweg, Hoogestraat, Lagestraat, Manenberger brug, Klapperdijk, Stationsweg, HGD Cramerstraat, Kwartelweg, de Vree, Park, 15.30 uur Vrieze’s Erfgoed (defilé)

Defile Koetsentocht op Vrieze Defile Koetsentocht op Vrieze Defile Koetsentocht op Vrieze 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.