Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Oldejoorskuier naar de IJssel

Nog even een lekkere wandeling maken op één van de laatste dagen van 2017. Dat kan zaterdag 30 december met de Oldejaorskuier vanaf bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg in Wapenveld. Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur

Oldejoorskuier naar de IJssel

De route van zo'n 6,5 kilometer loopt door het Kloosterbos, via de Werverdijk en het nieuwe fietspad over 't Oever langs de uiterwaarden van de IJssel naar het kalveropfokbedrijf en Rustpunt van de familie Doppenberg op 't Oever. Daar is een stop met oliebollen en chocolademelk tussen de kalfjes. Op de terugweg hebben de wandelaars zicht op de nieuwe Fraterbrug, de uitlaat van de Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld. Wandelend over 't Oever is er een prachtig vergezicht over het Wapenvelder Broek onder deze brug door. Onderweg worden de deelnemers verrast door de roop van de midwinterhoorns van de Vlijtbloazers. Na terugkeer op Vrieze's Erfgoed kan men genieten van snert of pannenkoeken. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk.

Oldejoorskuier naar de IJssel  


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.