Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Start nieuwe seizoen op zaterdag 5 mei

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed start het nieuwe seizoen op zaterdag 5 mei. Dat betekent dat de streekwinkel en molen de Vlijt elke zaterdag weer open zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Start nieuwe seizoen op zaterdag 5 mei

Nieuw is dat dit jaar ook de bijenstal elke zaterdag open zal zijn met bemensing door vrijwilligers. In de expositieruimte wordt de tentoonstelling 'Het water de baas, een monnikenwerk rond Wapenveld' ingericht. Onder meer zullen er bodemvondsten van het middeleeuwse klooster in Wapenveld te zien zijn.

Als extra activiteit is er op zaterdag 5 mei een weidevogelexcursie vanaf Vrieze's Erfgoed. Het begint om 10.00 uur met een ontvangst met koffie/kruidkoek en een powerpoint presenteatie met vogelgeluiden door Cor Heidenrijk. Vervolgens stappen de deelnemers op de fiets en na afloop zijn er pannenkoeken. De kosten zijn 7,50 euro per persoon een aanmelden kan via info@vriezeserfgoed.nl.

De streekwinkel onder gaat momenteel een complete metamorfose. Bij de opening in 2010 werd dankbaar gebruik gemaakt van het aangeboden inventaris van Henk Hoogeveen Mode die toen de winkeldeuren sloot. Nu wordt de winkel in een landelijke stijl ingericht die helemaal past bij de uitstraling van Vrieze's Erfgoed. Ook wordt het assortiment aangepast en uitgebreid.

In de vitrinewand van de nieuwe schuur, komt een expositie met de onderdelen van de Halifax DT 795 die in 2014 bij de sanering van het Apeldoorns kanaal werden geborgen. Deze worden ter beschikking gesteld door de gemeente Heerde.

En natuurlijk kan de nieuwe voetbrug goede diensten bewijzen voor een wandeling door het Kloosterbos.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.