Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

WK zeis maaien op de Padd'ndag

Op 1 september 2018 wordt, in combinatie met de Padd'ndag, voor de 2e keer het Wapenvelds kampioenschap grasmaaien met de zeis gehouden. Begin augustus wordt alvast een oefenavond gehouden om twijfelaars over de streep te trekken en de ‘spelregels’ uit te leggen

WK zeis maaien op de Padd

Gert van den Hardenberg en Henk Boeve besloten tot het op poten zetten van deze maaiwedstrijd, nadat ze zelf ook aan enkele wedstrijden hadden deelgenomen. Zij vonden in het comité molen de Vlijt een enthousiaste partner. Vooral de sfeer onder de deelnemers onderling is geweldig. “Eigenlijk staat het wedstrijdkarakter op de achtergrond en gaat het vooral om de de sfeer en collegialiteit onder de maaiers. Adviezen gaan over en weer en daar waar nodig helpen we elkaar”, zegt Gert. Het gaat de beide organisatoren vooral om het behoud van het oude ambacht dat steeds populairder wordt bij het onderhoud van kleine landschapselementen. Het maaien vindt plaats op een weiland dichtbij molen de Vlijt dat door de heren F. Post en F. Joostema beschikbaar wordt gesteld. “Het is echt geen wedstrijd op het scherp van de snede, iedereen die ook maar enigszins met een zeis om kan gaan is van harte welkom”, meldt Henk Boeve. Vorig waren er enkele tientallen deelnemers waaronder ook enkele dames. “De eerste dames hebben zich nu ook al weer aangemeld”, zegt Gert van den Hardenberg. Belangstellenden kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar wkzeismaaien.wapenveld@outlook.com of te bellen naar 06 20122424. Na inschrijving ontvangt men informatie ontvangen over de wedstrijd en de oefenavond.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.