Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Edith van Eetit gaat weer culineeren op Vrieze's Erfgoed

Edith Westendorp van Eetit gaat zaterdag 30 juni weer een uitgebreide lunch klaar zetten tijdens het culineeren in bezoekersdentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Iedereen kan tussen 12.00 en 14.00 uur aanschuiven om te genieten van de gerechten die zij op tafel zet.

Edith van Eetit gaat weer culineeren op Vrieze

Hierbij maakt de culinaire gastvrouw van Vrieze's Erfgoed gebruik van bijzondere seizoensgebonden ingrediënten en streekproducten. Voor deze aflevering heeft ze gekozen voor veel koude en lichte gerechten. Er komt brood met boerenkazen, tomatenjam en een doperwtenpesto of tafel en ook een gazpacho, een koude tomatensoep met komkommer en paprika. Verder serveert een speltsalade met geroosterde groenten, een spitskool-wortelsalade en groene salade met aardbeien, bosbessen en geitenkaas. Ook is er een zomerse curyy met parelcouscous en het geheel wordt afgesloten met een romig dessert met aardbeien en citroen. Het bijzondere is dat de gasten de recepten mee naar huis kunnen nemen om op hun beurt gasten mee te verwennen. “Belangrijk is de ambiance. Gezelligheid voert de boventoon, in alle rust moet met elkaar kennis kunnen maken, een praatje maken en genieten van de pure smaken. Dat is voor mij culineeren”, legt Edith uit. Met deze activiteit wil ze als ambassadeur van Cittaslow ook een lans breken voor de producten uit eigen streek. “Ik werk met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn zodat mijn gasten pok zelf met familie en vrienden kunnen gaan culineeren, lacht Edith. De kosten zijn 10,00 per persoon, exclusief drankjes. Opgave is nodig en kan via petrasleurink28@gmail.com.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.