Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Lisanne Boer naar de Padd'ndag

Viervoudig wereldkampioene unicycling Lisanne Boer gaat op zaterdag 1 september tijdens de Padd'ndag op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld demonstraties en clinics eenwieleren geven. Zij doet dat van 11.00 tot 15.00 uur.

Lisanne Boer naar de Padd

Lisanne wil dit moment aangrijpen om te laten zien dat éénwieleren een hartstikke leuke sport is. “Mijn ervaring is dat er best wel veel kinderen zijn die een éénwieler hebben maar dat ze moeite hebben om snelheid te maken. Daar wil ik ze best bij helpen zodat ze er veel meer plezier aan gaan beleven. Maar ook kinderen die het gewoon eens willen proberen zijn welkom ”, vertelt de wereldtopper. In Nederland is éénwieleren een kleine sport en ze wil graag een steentje bijdragen om dat te veranderen. “In Japan krijgen kinderen tijdens gymlessen op school al les in éénwieleren. Daar is dan ook een bond met twintig miljoen leden”, schetst vader Anne Boer de positie van unicyling in dat land. Lisanne won tijdens het WK in Ansan in Zuid-Korea goud op de onderdelen hoog springen, ver- en hoog springen op een platform en op het spectaculaire onderdeel speed trial. Daarin moet een parcours met verschillende hindernissen worden afgelegd. “Dat was voor mij de meest verrassende medaille. Zelfs de wereldtoppers zagen me daarna staan. Van hen kreeg ik weer tips om nog beter te worden”, vertelt Lisanne. Vader Anne Boer vult aan dat Lisanne het afgelopen jaar veel progressie heeft gemaakt. “Vorig jaar sprong ze bij het hoogspringen over 60 centimeter, op het WK haalde ze 73 centimeter”, geeft Anne Boer aan. Deelname aan de clinic tijdens de Padd'ndag is gratis. Opgaven vooraf is niet nodig maar kan wel via info@vriezeserfgoed.nl.

Lisanne Boer naar de Padd 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.