Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed meer dagen open met EETIT

Vrieze's Erfgoed en cateringbedrijf EETIT gaan nauwer samenwerken. Nu is het bezoekerscentrum elke zaterdag geopend maar vanaf eind april volgt een uitbreiding met de donderdag en de vrijdag. Bezoekers kunnen er dan drie dagen per week terecht van 10.00 tot 16.00 uur om te genieten van de natuur, de unieke locatie en het culinaire aanbod van EETIT.

Bezoekerscentrum Vrieze

De samenwerking komt voort uit een gedeelde passie voor het bieden van gastvrijheid en het koesteren van het erfgoed dat molenaar Willem Vrieze aan Wapenveld heeft geschonken. “Iedere bezoeker is altijd onder de indruk van de unieke locatie. Dat wordt nu gecombineerd met het voortreffelijke culinaire aanbod en de warme sfeer die EETIT weet te creëren”, aldus het duo Jan Nitrauw en Jan Oonk namens Vrieze's Erfgoed.

Edith Westendorp is namens EETIT heel blij met deze uitbreiding van de samenwerking. “Door de krachten te bundelen kunnen we bezoekers een unieke ervaring bieden. Het gaat dan om genieten van uitstekend eten en drinken in combinatie met de prachtige omgeving en de boeiende verhalen van Vrieze's Erfgoed”, licht Edith toe.

EETIT is al een aantal jaren actief op Vrieze's Erfgoed. En de ervaring is wederzijds zo goed dat het komt tot een hechtere samenwerking. Die moet onder andere leiden tot speciale arrangementen voor bezoekers die het bezoekerscentrum en de omgeving willen ervaren en aansluitend willen genieten van de culinaire hoogstandjes van EETIT.

Waar EEIT een gastvrij en gedreven team tot haar beschikking heeft, levert Vrieze's Erfgoed gastvrouwen en -heren die de verhalen van Vrieze's Erfgoed uit de doeken doen en excursies verzorgen. Ook worden de mogelijkheden verkent om samen met het Zuivelmuseum te komen tot boeiende arrangementen.

“Door de krachten van de sterke punten van Wapenveld te bundelen, kunnen we een nieuwe dimensie toevoegen aan de bezoekerservaring voor zowel onze eigen inwoners als recreanten en toeristen waarbij gastvrijheid, natuurlijke schoonheid en de verhalen van rijke culturele erfgoed hand in hand gaan”, is de gedeelde motivatie om aan de slag te gaan.

Foto: Jan Nitrauw, Edith Westendorp en Jan Oonk hebben de samenwerking contractueel bekrachtigd. Foto Henri van der Beek


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.