Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Vrieze's Erfgoed gaat starten met aanleg 'Samentuin'

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed gaat binnenkort daadwerkelijk aan de slag met een 'Samentuin', ofwel een gezamenlijke moestuin. De goed bezochte informatieavond leverde meteen een groep van 15 vrijwilligers op die hiermee aan de slag willen.

Vrieze

Trefwoorden voor de 'Samentuin' zijn 'leuk', 'gezellig' en 'smakelijk'. Dat laatste werd gedemonstreerd door Edith Westendorp van EETIT die gebakjes presenteerde waarin groenten als wortel, rode biet en doperwten waren verwerkt. Producten die er bij de aanwezigen in gingen als zoete koek. Jan Nitrauw zette namens Vrieze's Erfgoed uiteen dat er plek is voor dit initiatief nu gestopt is met de verbouw van rogge op het terrein. De boeren die hierbij altijd hielpen zijn op leeftijd of weggevallen en de akker ligt al enkele jaren braak.

Martin Bongers uit wil de 'aanjager' zijn voor dit project. Hij zette uiteen vooral in te willen zetten op de aspecten 'leuk' en 'gezellig' om de Samentuin te realiseren. Daarmee wordt al op korte termijn een begin gemaakt. Dan wordt zaad van diepwortelende bloemen ingezaaid en lavameel gestrooid om de bodem te verbeteren. Eind augustus worden de bloemen en het gras gemaaid en afgedekt met karton. Daarop komt een laag tuinaarde en compost waarin geplant kan worden. “In november is dan de eerste oogst te verwachten en kunnen we samen gaat eten”, zette Bongers uiteen. De animo en het enthousiasme waren volop aanwezig zodat binnenkort gestart wordt met het proces om samen een moestuin te realiseren. Wie zich nog aan wil sluiten of meer informatie wil, kan dat laten weten via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

Vrieze Vrieze 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.