Kinderen eten pannenkoeken bij Vriezes Erfgoed in Wapenveld

Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze's Erfgoed

De komende week laten arrangeurs van fraaie bloemstukken zich weer inspireren door paarden en koetsen. Dit voor het Bloemencorso dat zaterdag 27 augustus urenlang door Wapenveld en Heerde zal trekken.

Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze

Wat in 2002 begon als een rondrit door leden van de menvereniging Wapenvelds Gerij waarbij aanspanningen voorzien waren van bloemstukken, is uitgegroeid tot een gebeuren waarvan de omvang nog steeds groeit. Ook uit omliggende plaatsen komen nu aanspanningen om aan dit kleurrijke geheel deel te nemen. Vorig jaar nam een recordaantal van twintig aanspanningen deel en opvallend ook dat de kwaliteit naar een hoog niveau is gegroeid. Koetsiers en arrangeurs letten steeds meer op details en zorgen voor een fraai ogend geheel van paarden, wagens, kleding en natuurlijk de bloemstukken. De arrangementen worden gemaakt door vakmensen en hobbyïsten. Een belangrijk aandeel wordt geleverd door de Dahliavereniging Heerde. Eind augustus is er een overvloed aan dahlia's en de ervaren arrangeurs van de vereniging nemen de aankleding van een aantal koetsen voor hun rekening nemen.

Het opstellen van de rijtuigen vindt plaats op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld vanaf circa10.30 uur. Iedereen kan dan de fraaie aanspanningen bewonderen voor men vertrekt voor de traditionele rit door de gemeente Heerde. De aanspanningen vertrekken om 11.30 uur en rijden via de Kloosterweg, Kerkstraat en Klapperdijk naar het Stationspark waar ze rond 11.45 uur arriveren. Vervolgens gaat de tocht door Wapenveld, via de Steeg, de Beatrixweg in Hoorn, de Postweg en Veerstraat, Griftstraat en Bonenburgerlaan naar het Van Meurspark. Daar arriveert men rond 13.15 uur voor een stop van circa dertig minuten. Publiek kan daar de aanspanningen natuurlijk aan alle kanten bewonderen. Vanaf het van Meurspark rijdt men een route door Heerde waarbij men om 14.30 uur Wendhorst passeert en om circa 15.00 uur langs zorgcentrum Brinkhoven rijdt. ECR Groot Stokkert wordt om 15.45 uur bereikt en daarna is het doel zorgcentrum Rehoboth dat om 16.00 uur in beeld komt. Vandaar gaat men terug naar Vrieze's Erfgoed voor het afsluitende defilé en kunnen de aanspanning nog een keer bewonderd worden.


Route
De route voor het Bloemencorso Wapenveld op 30 augustus 2014 is als volgt:
Vanaf circa 10.30 uur opstellen op Vrieze's Erfgoed, Groteweg 54 in Wapenveld.
Daarna: Groteweg, Kloosterweg, Werverweg, Kerkstraat, Klapperdijk, Stationsweg en Stationspark.
Vervolgens de Vree, zorgcentrum Rehoboth circa 11.45 uur; Kwartelweg, Patrijsweg, Nachtegaalweg, Vinkenweg, Flessenbergerweg, Lagestraat, De Steeg, Meenseweg, Kanaaldijk over naar Beatrixweg, Vosbergerwg, Roskamp, Bijlakker, Postweg, Brugstraat, Veerstraat, Griftstraat, Kanaalstraat, Kerkstraat, Bonenburgerlaan, Kanaalstraat, Van Meurslaan naar Van Meurspark. Stop van 13.15 tot 14.15 uur.

Vervolgens: van Meurslaan, Kanaalstraat, Vicarielaan, Bonenburgerlaan, Lijsterbeslaan, Korteslag, Lijsterbeslaan, Langeslag, Keuterstraat, Eperweg naar Wendhorst waar men rond 14.30 uur arriveert.

Vervolgens: De Zeis, De Ploeg, De Wan, Prof. Jonkerlaan, voor Wendhorst langs naar rotonde, Eperweg, Hagestraat, Durst Brittlaan terrein Brinkhoven op rond 15.00 uur.

Vervolgens Schoolstraat, Dorpsstraat, Soerelseweg, Stationsweg, Brinkhoven, Durst Brittlaan, Rhijnsburglaan, Kamperweg oversteken naar Klaverweg, Roggeweg, Molenkampweg, Sportlaan, Europaweg, Molenweg, Veldweg, Koerbergseweg, Veldweg, Groteweg, Jan van Breemenlaan naar Groot Stokkert waar men om 15.45 uur arriveert.

Dan Jan van Breemenlaan, Groteweg, Revelingseweg, Parallelweg, Flessenbergerweg, Leeuwerikweg, Merelweg, Vinkenweg, Nachtegaalweg, Wildekampseweg, Kwartelweg, de Vree waar men Rehoboth rond 16.00 uur passeert.

Als slot: via Stationsweg en Klapperdijk terug naar Vrieze's Erfgoed waar rond 16.15 uur het afsluitende defilé wordt gehouden.

Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze Bloemencorso vertrekt vanaf Vrieze 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.