Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Hebt u genoten? Help ons dan verder bouwen!

​Het Comité molen de Vlijt start zaterdag 3 september op de Padd'ndag een actie waarvan de opbrengst bestemd is voor de bouw van een nieuwe schuur op Vrieze's Erfgoed.

Hebt u genoten? Help ons dan verder bouwen!

Bij de uitgang van Vrieze's Erfgoed zal een melkbus wordt geplaatst waarbij van bezoekers een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Dit onder het motto "Hebt u genoten? Help ons dan verder bouwen!'

Een nieuwe schuur is nog een grote wens en die kan na overleg met de gemeente Heerde gebouwd worden (zie foto). Echter, de financiele middelen zijn nog niet helemaal toereikend. In de schuur moet een plek komen voor de dorsmachine, een glazen wand moet de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld onderdelen van de Halifax te exposeren en er is een chronisch tekort aan bergruimte. Verder is voorzien in een werkplaats voor de enthousiaste groep vrijwilligers. Die is nu nog in de oude schuur naast de streekwinkel. Als de werkplaats verplaatst kan worden, kan de winkel uitgebreid worden.

Voor de nieuwbouw brachten Henk en Wilma Kwakkel al 3.000 euro bijeen door hun deelname aan de Scan Covery Trial. Bijdragen zijn ook al toegezegd door de Rabobank, de Jan Nienhuisvereniging, de Hendrik Matenstichting, het Prins Bernard Cultuurfonds en de Stichting Molenbezit Heerde.

Vrijwillige bijdragen zijn van harte welkom! Die kunnen ook overgemaakt worden op rekening NL29RABO0326584080 tnv Comité molen de Vlijt onder vermelding 'Nieuwbouw schuur'.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.