Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Eerbetoon molenaar Bert Hanekamp

Molenaar Bert Hanekamp kreeg vrijdagavond een receptie aangeboden van het Comité molen de Vlijt en de stichting Molenbezit gemeente Heerde. Dit vanwege het Certificaat van Verdienste dat hem door de vereniging Hollandse Molen is toegekend.

Eerbetoon molenaar Bert Hanekamp

Die erkenning wordt maar jaarlijkse maar aan een beperkt aantal mensen toegekend, een soort 'Nobelprijs' voor de molenaars, aldus Jan Nitrauw als voorzitter van het Molencomité. Tijdens de receptie werd ook afscheid genomen van Bert Hanekamp als lid van het Comité molen de Vlijt. Nitrauw memoreerde dat Bert dit jaar 40 jaar actief is in de zorg voor molens. Bert begon in 1977 als hulpje van de molenaars Langevoord op de molle van Bats in Veessen. In 1979 behaalde hij het diploma vrijwillig molenaar. Na de brand in de kerstnacht van 1980 waarbij molen de Vlijt in as werd gelegd, werd Bert verzocht om als deskundige op het gebied van molens toe te treden tot het Comité molen de Vlijt dat toen onder leiding stond van Wim de Graaf. Nadat de nieuwe molen de Vlijt in 1984 in gebruik werd genomen, werd Bert de vaste hulp van molenaar Willem Vrieze. Directeur Jan Oonk van molen de Vlijt roemde de vakkennis en de inzet van Bert Hanekamp. "Jij weet de huidige eisen die gelden voor het bereiden van levensmiddelen uit te voeren in de ambachtelijke omgeving van molen de Vlijt", aldus Oonk. Daarnaast staat Bert bekend als een wandelende encyclopedie als het gaat om de kennis van molens. Ook werd Bert geprezen als opleider van nieuwe molenaars. Dat bleek ook uit de aanwezigheid van een groot aantal oudere en jonge molenaars uit de omgeving. Hanekamp nam dan wel afscheid als lid van het molencomité maar blijft wel actief als molenaar. Hij kreeg het advies om het werk maar aan anderen over te laten en zelf vooral te genieten van 'zijn kindje' molen de Vlijt.

Eerbetoon molenaar Bert Hanekamp  Eerbetoon molenaar Bert Hanekamp  Eerbetoon molenaar Bert Hanekamp  


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.