Recept voor kruidkoek

Recept Opoe's kruidkoek

Ingrediënten

  • 450 gram        Veluwse kruidkoekmix
  • 400 gram        donkere basterdsuiker
  • 450 gram        karnemelk
  • 1 eetlepel        olijf- of zonnebloemolie
  • eventueel        100 gram rozijnen of gember

Bereiding
De kruidkoekmix en de suiker droog met elkaar vermengen tot een homogene massa.
De karnemelk in één keer toevoegen en alles mengen tot een glad beslag.
De olie toevoegen en het geheel goed doorroeren
De eventuele gember of rozijnen toevoegen.

Tip: rozijnen laten wellen

De rozijnen een dag voor gebruik afspoelen in een zeef of vergiet en laten staan met het aanhangende water.

Het beslag in een ingevet bakblik, licht bestrooid met wat paneermeel, scheppen

Afbakken:
Gedurende 75 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius

Tip bakblikken
Gebruik altijd zwarte of donkerblauwe bakblikken. Deze geleiden de warmte naar een cake of koek veel beter.

Terug naar de vorige pagina


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.