recept voor brood

Recepten voor brood

Vrieze's Volkoren

Ingrediënten:

  • 500 gram Tarwevolkoren van Molen de Vlijt
  • 12 gram bakkersgist 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram zout 1 afgestreken dessertlepel
  • 12 gram suiker 1 afgestreken eetlepel
  • 15 gram olijfolie 3 eetlepels
  • 325 gram lauw water (± 35° C) 3,25 dl


Bereiding:
Alle grondstoffen afmeten of wegen en klaar zetten
De helft van het water in de broodbakmachine gieten
Het meel van de molen toevoegen.
De Gist in een kuiltje in het meel leggen
Suiker en olijfolie langs de rand toevoegen
Zout als laatst langs de rand toevoegen.
De rest van het water langs de rand in de machine gieten.

Deksel sluiten, programma instellen en de machine starten


Vrieze's Volkoren met olijven, ui en zongedroogde tomaat

Ingrediënten

  • 500 gram Tarwevolkoren van Molen de Vlijt
  • 12 gram bakkersgist 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram zout 1 afgestreken dessertlepel
  • 12 gram suiker 1 afgestreken eetlepel
  • 15 gram olijfolie 3 eetlepels
  • 325 gram lauw water (± 35° C) 3,25 dl
  • 70 gram gehakte olijven
  • 50 gram stukjes tomaat Later toevoegen
  • 15 gram gedroogde gebakken uitjes


Bereiding: 
Alle grondstoffen afmeten of wegen en klaar zetten
De helft van het water in de broodbakmachine gieten
Het meel van de molen toevoegen.
De Gist in een kuiltje in het meel leggen
Suiker en olijfolie langs de rand toevoegen
Zout als laatst langs de rand toevoegen.
De rest van het water langs de rand in de machine gieten.
Deksel sluiten, programma instellen en de machine starten
Na 10 minuten olijven, tomaat en ui toevoegen

 

Vrieze's Volkoren met zonnepitten

Ingrediënten:

  • 500 gram Tarwevolkoren van Molen de Vlijt
  • 12 gram bakkersgist 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram zout 1 afgestreken dessertlepel
  • 12 gram suiker 1 afgestreken eetlepel
  • 15 gram olijfolie 3 eetlepels
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 325 gram lauw water (± 35° C) 3,25 dl


Bereiding 
Alle grondstoffen afmeten of wegen en klaar zetten
De zonnebloempitten met wat lauw water voorweken
De helft van het water in de broodbakmachine gieten
Het meel van de molen toevoegen.
De Gist in een kuiltje in het meel leggen
Suiker en olijfolie langs de rand toevoegen
Voorgeweekte zonnebloempitteen toevoegen
Zout als laatst langs de rand toevoegen.
De rest van het water langs de rand in de machine gieten.
Deksel sluiten, programma instellen en de machine starten

Terug naar de vorige pagina


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.