Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Vrieze's Erfgoed is af, tijd voor een feestje op Padd'ndag

Vrieze's Erfgoed is af. En dat is reden voor een feestelijke Padd'ndag op zaterdag 1 september met in het programma onder meer een show van de historische jkederdrachtengroep Nuwenspete uit Nunspeet, een parade van de Historische Fietsgroep Noord, opnieuw het WK zeis maaien en de komst van dweilorkest de Iesselbloazers uit Veessen.

Vrieze

Het wordt al weer de 37e editie van de Padd'ndag die in 1981 werd opgezet om de herbouw van molen de Vlijt te ondersteunen. Nu is het vooral een dag waarop het geheel van Vrieze's Erfgoed onder de aandacht wordt gebracht. Vorig jaar werd begonnen met de bouw van een nieuwe schuur en dat is nu afgeroend inclusief de plaatsing van de dorsmachine en de permanente expositie over de Halifax DT 795. “We willen nu graag het geheel van Vrieze's Erfgoed presenteren en daarin ook iedereen danken die de afgelopen jaren een bijdrage heeft geleverd. Daar hoort ook onze dank richting de gemeente Heerde bij voor de aanleg van het trekpontje”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt. Natuurlijk krijgen ook de kinderen hun aandeel in het feestje. Ballonnenman Piet van Engen, meervoudig Europees kampioen, zal hen vermaken en dat kan in het springkussen, op de verschillende speelplekken, door zich te laten schminken en te smullen van pannenkoeken. Het programma wordt zoals gebruikelijk omlijst door stands. Mensen die een kraam of grondplek willen, kunnen een inschrijfformulier aanvragen via info@vriezeserfgoed.nl of via tel. 06-15194780.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.