Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Lezing over Annie Oosterbroek

In bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed wordt donderdagavond 20 september een informatie-avond gehouden over de schrijfster Annie Oosterbroek-Dutschun (1918-1983). Dan zal Dientje Visser-Agterhuis uit Wapenveld een lezing geven overde in Wapenveld opgegroeide schrijfster die 60 titels en zo'n zeven miljoen verkochte boeken achter haar naam heeft staan.

Lezing over Annie Oosterbroek

Van een revival is nog geen sprake maar er is wel een groeiende belangstelling voor de schrijfster door de inrichting van de Annie Oosterbroekkamer sinds juni van dit jaar in het boerderijcomplex Erve IJzerman. “Ik krijg nu veel vragen over haar leven en over haar werk. De boekenlijst met alle door haar geschreven titels is erg in trek. Daarbij krijgen we van particulieren regelmatig tweedehands boeken van Annie Oosterbroek en die vinden weer gretig aftrek. Vandaar dat we Annie graag eens op deze manier in de schrijnwerpers zetten”, aldus Dientje Visser. Zij verzamelt al tientallen jaren alles wat met de schrijfster te maken heeft en had ook contact met de inmiddels overleden man en met kinderen van Annie Oosterbroek-Dutschun. De aanleiding voor de inrichting van de Annie Oosterbroekkamer op Erve IJzerman is tweeledig. Dit jaar was het op 28 mei honderd jaar geleden dat Annie in Londen werd geboren. De boerderij Erve IJzerman is daarbij het decor voor haar boek de Annemarie-trilogie. Hoe de Engelse baby Annie uiteindelijk in Wapenveld werd geadopteerd, daar opgroeide en Erve IJzerman op haar duimpje leerde kennen, wordt door Dientje Visser uit de doeken gedaan. De Annie Oostrbroekkamer in zuivelmuseum Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld is nog te bezichtigen op de zaterdagen 15, 22 en 29 september van 10.00 tot 17.00 uur.

De informatie-avond over Annie Oosterbroek-Dutschun op 20 september begint om 19.30 uur met een inloop met koffie/thee en de lezing begint om 19.45 uur. De entree is 3,50 euro inclusief een kop koffie/thee met kruidkoek. Ook is een boekentafel aanwezig. Aanmelden is gewenst en kan via het contactformulier op www.annieoosterbroek.nl.

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.