Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Leerlingen Sprengen College aan de slag

Leerlingen van het Sprengen College in Wapenveld gaan een handje helpen in het onderhoud van Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Deze week staken Demian en Gerben voor het eerst de handen uit de mouwen. Opzet is de samenwerking verder uit te breiden.

Leerlingen Sprengen College aan de slag

“Op Vrieze's Erfgoed is een onderhoudsploeg van circa twaalf man beschikbaar. Maar ook hier is er uiteraard sprake van vergrijzing. Bij sommige klussen kunnen onze ouderen best wat hulp van wat jonge krachten gebruiken”, zegt Dik Verhagen die de leiding heeft over het groenonderhoud. Zo'n klus is bijvoorbeeld het verwijderen van prunus rond Vrieze's Erfgoed. En dat werd door Demian en Gerben enthousiast opgepakt. “Dit is erg leuk om te doen, zo zijn we lekker buiten bezig”, aldus het duo. Het Sprengen College heeft verschillende opleidingen waarvoor de leerlingen stages moeten lopen. “Op deze manier kunnen onze leerlingen de directe omgeving leren kennen en heel praktisch bezig zijn”, zegt begeleider Gerrit Kommer namens De Sprengen. Beide partijen gaan de komende tijd bekijken hoe ze de samenwerking verder vorm kunnen geven.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.