Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Nieuwe route Oldejoarskuier

De aanleg van een nieuwe voetbrug over de Wetering maakt een geheel nieuwe route mogelijk voor de inmiddels traditie geworden Oldejoarskuier op maandag 31 december in Wapenveld.

Nieuwe route Oldejoarskuier

Starten voor deze wandeltocht van circa 6 kilometer kan tussen 10.00 en 12.00 uur vanaf bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. De route volgt eerst een deel van het Kloosterpad en gaat dan via de Ellenhoorn door de weilanden naar de nieuwe voetbrug. Vervolgens gaan de deelnemers naar het jongveebedrijf van de familie Doppenberg waar tussen de kalfjes genoten kan worden van warme chocolademelk en oliebollen. Na deze stop, keert men via de Werverdijk en Zandbergen via het trekpontje over het Apeldoorns kanaal terug op Vrieze's Erfgoed. Daar kan men genieten van snert met roggebrood en spek en pannenkoeken. Ook worden de deelnemers begeleidt door de klanken van de midwinterhoorns van de Vlijtblazers. Deelnemers wordt geadviseerd een verrekijker mee te nemen. In het gebied verblijven veel witte reigers, eenden, ganzen en roofvogels als de buizerd. Deelname kost 3,00 euro inclusief een oliebol en chocolademelk.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.