Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Gans op tafel na excursie uiterwaarden

Een excursie naar de duizenden ganzen in de uiterwaarden, een demonstratie apporteren met de jachthond en na afloop een stevige lunch waarin gerookte ganzenborst is verwerkt. Dat zijn de ingrediŽnten voor een Ganzenexcursie op zaterdag 9 februari vanaf Vrieze's Erfgoed in Wapenveld.

Gans op tafel na excursie uiterwaarden

In de wintermaanden verblijven er vele duizenden ganzen in het uiterwaardengebied van Wapenveld, Marle, Vorchten en Veessen. Daarnaast verblijven er veel wintervogels als eenden, zwanen, blauwe reigers en zilverreigers en zijn er ook roofvogels als de buizerds. Jager Wim Westhoff uit Marle zal de deelnemers vooraf op Vrieze's Erfgoed tekst en uitleg geven over de vogels en vooral de ganzen in het gebied. Aansluitend is er een excursie, dat kan wandelend of per auto. “Het is vooraf niet aan te geven waar de ganzen zitten. Als ze op 't Oever verblijven, gaan we wandelen, als ze verder weg zitten nemen we de auto”, vertelt Wim. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat ze zelf zorgen voor vervoer. Onderweg zal Wim Westhoff ook een demonstratie apporteren van een gans geven met zijn jachthond. Na afloop van de excursie, warme kleding en een verrekijker zijn aan te bevelen, heeft Edith Westendorp van Eetit een stevige lunch klaar staan. Daarin verwerkt ze ook ganzenborstfilet die is gerookt door Wim Westhoff.

De Ganzenexcursie begint om 9.30 uur op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld met een ontvangst met koffie/thee en kruidkoek. Daarna zal Wim Westhoff eerst een presentatie verzorgen en volgt de circa twee uur durende excursie met de hondendemonstratie. In de afsluitende lunch zal Edith Westendorp ganzenborstfilet, gerookt door Wim Westhoff, verwerken.

De kosten zijn 27,50 euro per persoon inclusief de koffie/thee en de lunch. Er kunnen maximaal 30 personen mee en opgave vooraf is nodig via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.