Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Nieuw seizoen Vrieze's Erfgoed in aantocht

Vrieze's Erfgoed maakt zich op voor een nieuw seizoen. Dat begint meteen na de Huttenbouwweek op zaterdag 4 mei. Vvanaf die datum is de molen, streekwinkel en de bijenstal elke week weer open. Die dag is er ook meteen de eerste activiteit: een excursie naar de weidevogels in de Ijsselvallei.

Nieuw seizoen Vrieze

Ook zijn al een aantal data voor evenementen vastgesteld. De tweede zaterdag in mei, dit jaar zaterdag 11 mei, is traditioneel de nationale Molendag. Die wordt dit jaar behoorlijk aangekleed met een fietsroute en de komst van draaiorgel Scala van de draaiorgelman Robin Hendriks. De route voor de fietstocht voert langs de gemalen, de molens in Marle en Wijhe, er is een stop in de hopelijk bloeiende boomgaard van fruitteler Huiskamp waar ook de stichting IJsselboomgaarden aanwezig is. Ook kan men afstappen bij de komkommerkwekerij van Willem en Corrie Doorn in Heerde.

Het draaiorgel Scala dat die zaterdag speelt,  is een instrument dat in 1965 is gebouwd door de beroemde Amsterdamse draaiorgelbouwers van de familie Perlee. “En natuurlijk hebben liedjes als 'Daarbij die molen' en 'Daar waar de molens staan' in ons repertoire”, meldt draaiorgelman Robin.

Andere activiteiten die vaststaan zijn de openluchtdienst in het amfitheater op donderdag 30 mei, het Devotiefestival met een kinderpuzzeltocht op zaterdag 1 juni, de Nationale Imkerijdag op zaterdag 13 juli en de Oogstdag/Cittaslowmarkt op zaterdaag 27 juli. Edith Westendorp gaat weer op een aantal zaterdagen Culineren en menvereniging Wapenvelds Gerij tekent voor rondritten met paard en wagen op 20 juli en 24 augustus. De Padd'ndag staat op de agenda voor zaterdag 7 september.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.