Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Streekwinkel vanaf 4 mei weer open

Het nieuwe seizoen op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed start zaterdag 4 mei. Vanaf die datum zijn de streekwinkel, molen de Vlijt en de bijenstal elke zaterdag weer open van 9.30 tot 16.00 uur.

Streekwinkel vanaf 4 mei weer open

Zaterdag 4 mei sluit de streekwinkel echter om 15.00 uur, dit in verband met de dodenherdenking om 16.00 uur op de begraafplaats in Wapenveld. Dit bij de graven van de bemanning van de Halifax DT795 die in 1943 omkwamen bij de crash op Vrieze's Erfgoed. 

Op Vrieze's Erfgoed wordt gewerkt aan enkele vernieuwingen. Zo krijgt de waterspeelplek veel meer zand om nog meer speelplezier te bieden. Over het terrein wordt ook een Natuurspeelpad aangelegd waar kinderen spelenderwijs het terrein kunnen ontdekken. In de expositieruimte op de zolder van de boerderij is de expositie 'Wild in de Hattemer Poort' te zien. Daarin opgenomen onder meer een twintigtal opgezette dieren als reeën, diverse weidevogels maar ook een vos en steenmarter . Deze zijn in bruikleen gegeven door het Natuurmuseum in Holten.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.