Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Fietsexcursie door Hattemerpoort

Wie alles wil weten van de Hattemerpoort, krijgt daarvoor zaterdag 22 juni de gelegenheid. Dan zal projectleider Joost Reijnen van dit project een fietsexcursie begeleiden en de deelnemers kennis laten maken met veel facetten van deze ecologische verbindingszone.

Fietsexcursie door Hattemerpoort

De fietstocht start om 14.00 uur vanaf bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld en duurt circa twee uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen en de kosten zijn 2,50 euro. Joost Reijnen is namens de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) projectleider. Opgave vooraf is nodig en kan via info@vriezeserfgoed.nl. 

“Er gebeurt iets moois bij Hattem en Heerde. Hier maken inwoners, overheden en organisaties ruimte voor nieuwe natuur. Zodat edelherten en andere dieren weer, net als vroeger, vanaf de Veluwe bij de IJssel kunnen komen. Nieuwe wandel- en fietsroutes en betere voorzieningen zorgen ervoor dat bewoners én bezoekers nog meer van het landschap en de natuur kunnen genieten”, aldus Reijnen. De fietstocht is onderdeel van de zomerexpositie 'Wild in de Hattemerpoort' op Vrieze's Erfgoed. De GNMF geeft daar informatie over de ecologische verbindingszone en de verschillende projecten die zijn uitgevoerd. Verder maken enkele tientallen opgezette dieren van het Natuurmuseum Holten en schitterende foto's van Gerrit van Vemde uit Epe van het groot wild in de Hattemerpoort, deel uit van de expositie. Deze is elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur te bezichtigen en gratis toegankelijk.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.