Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Kinderdag op Vrieze's Erfgoed

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed heeft zaterdag 6 juli veel activiteiten waar kinderen hun hart op kunnen halen. Dat variŽert van creatieve workshops en braakballen pluizen tot het lopen van het nieuwe Natuurpad, spetteren bij de nieuwe waterspeelplek, kaarsen dompelen en pannenkoeken eten.

Kinderdag op Vrieze

Elk jaar heeft Vrieze's Erfgoed wel een dag dat kinderen speciale aandacht krijgen. Dit jaar is er een nieuwe opzet. Atelier Doe Mee is aanwezig om lekker te knutselen en 'Bij Christine' laat de kinderen zeepjes vilten. De KNNV Epe/Heerde heeft op Vrieze's Erfgoed een Natuurpad ontwikkeld. Aan de hand van een opdrachtenlijst kan een route gevolgd worden. Daarbij kunnen ze een loupepotje gebruiken om insecten te ontdekken en plantjes te onderzoeken maar ook is er klauterplek waar ze zelf hutten kunnen bouwen. De waterspeelplek is aangepast en biedt nu volop ruimte om lekker te kliederen met water en zand. Natuurlijk zijn ook molen de Vlijt en de bijenstal open. En als de honger zich aandient, zijn er natuurlijk pannenkoeken. Vrieze's Erfgoed kent zaterdag 6 juli so wie so een drukke dag met rond 12.00 uur het bezoek van een Rolls Royceclub, om 16.00 de aankomst en een laatste opdracht voor de deelnemers aan de Historische Koetsentocht. En vanaf 19.00 is er in het amfitheater een Sing Inn met een jongerengroep uit Wapenveld. Voor meer informatie www.vriezeserfgoed.nl.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.