Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Historische Koetsentocht eindigt op Vrieze's Erfgoed

Menvereniging Wapenvelds Gerij houdt op zaterdag 6 juli de jaarlijkse Historische Koetsentocht. De start is om 12.00 uur vanaf sportpark Monnikenbos in Wapenveld en vervolgens trekken de circa twintig aanspanningen naar Hattem. Rond 16.00 uur vindt de afsluiting plaats op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Historische Koetsentocht eindigt op Vrieze

Publiek is vanaf 11.00 uur welkom op het menterrein van de club op sportpark Monnikenbos. Daar vindt dan de keuring van de deelnemers plaats. De deelnemende historische aanspanningen getrokken door stoere paarden en de in historische kledij uitgedoste bemanning worden door de jury vooral beoordeeld op authenticiteit. Om 12.00 uur vertrekt de eerste aanspanning vanaf Monnikenbos en de deelnemers starten dit jaar apart met een tussentijd van een paar minuten. Vanaf 13.00 uur zijn de aanspanningen op de Markt in Hattem te verwachten. Daar zal paardenkenner Erik Eshuis de aanspanningen voorstellen en veel details geven over de koetsen, de paarden en hun bemensing. Na de stop wordt de rondrit door Hattem vervolgd en is ook nog een korte stop gepland bij Herberg Molecaten. Door het buitengebied wordt de route vervolgd richting Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Gepland is dat de aanspanningen door vanaf 16.00 uur arriveren. Daar wacht hen een laatste opdracht. De koetsiers moeten een glas wijn verplaatsen tussen twee tafels en dat wordt weer begeleidt door het commentaar van Eshuis. Meer informatie, waaronder de complete route, is te vinden op www.wapenveldsgerij.nl.

 

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.