Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Bijen showen zichzelf op Nationale Imkerijdag

Steek jezelf in een imkerpak, slinger je eigen potje honing en bewonder het bijenvolk dat veilig achter glas zit in de bijenstal. Het kan allemaal op zaterdag 13 juli tijdens de Nationale Imkerijdag op bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

Bijen showen zichzelf op Nationale Imkerijdag

Wie alles wil weten over werksters, darren en koninginnen, het werk van een imker of waarom bijen zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit, is die dag op Vrieze's Erfgoed aan het goede adres. Op de deel van de boerderij gaan de imkers honing slingeren en kan iedereen zelf een potje honing tappen. In de bijenstal op het terrein is een bijzondere collectie strokorven te zien evenals oud imkergereedschap en een prachtige collectie van honderden suikerpotjes in de vorm van bijenkorven. In de streekwinkel zijn verschillende soorten honing te proeven maar ook aardbeien met honing. Op de Imkerijdag die wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur, is ook molen de Vlijt in bedrijf en kan men de exposities 'Wild in de Hattemer Poort' en die over de Halifax DT 795 bezichtigen. En: jongens en meisjes kunnen ook nog eens prima vermaken bij de verschillende speelplekken op het terrein.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.