Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Zelf aardappels rooien op oogstdag Vrieze's Erfgoed

Wie wil kan zaterdag 27 juli zelf aardappels rooien op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Het is die dag de Oogstdag waarop de rogge wordt gemaaid. Ook kunnen particulieren hun eigen oogst verkopen.

Zelf aardappels rooien op oogstdag Vrieze

Op Vrieze's Erfgoed worden aardappels van het ras Parel verbouwd en in de streekwinkel verkocht. Dit jaar is een wat groter stuk aardappels gepoot om mensen ook zelf de kans te geven aardappels te rooien. “Het lijkt ons leuk om vaders en opa's de kans te geven met hun (klein)kinderen de eigen aardappels te rooien”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt. De Oogstdag op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld, wordt ook dit jaar gecombineerd met een Cittaslowmarkt. Particulieren die producten uit hun oogst als jams en groenten willen verkopen, zijn van harte welkom. “Mensen zijn steeds meer op zoek naar eerlijke producten met een herkenbare afkomst. En dat past helemaal in de Cittaslow-gedachte. Als Vrieze's Erfgoed zijn wij Cittaslow-supporter en met deze markt willen we dat ook uitdragen”, zegt Nitrauw Vorig jaar maakten de eerste particulieren hiervan gebruik en zij verkochten hun gehele voorraad. Deelname aan de Cittaslowmarkt is gratis, wel wordt aanmelding via info@vriezeserfgoed.nl op prijs gesteld .

Centraal op de Oogstdag staat het maaien van de akker rogge op het eigen erf. Een groep boeren zal vanaf 9.00 uur de zig en pikhaak weer ter hand nemen om het graan te maaien. In de streekwinkel zijn de producten van eigen erf als boontjes, rode bieten en aardappelen te koop en verder is de bijenstal open voor het publiek. Ook is de expositie 'Wild in de Hattemerpoort' te bezichtigen met onder meer fraaie schilderijen van Rien Poortvliet en opgezette dieren. De Oogstdag duurt van 9.00 tot 16.00 uur en meer informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl

Zelf aardappels rooien op oogstdag Vrieze 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.