Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Exclusieve excursie over ecoduct Tolhuis

​Wil je ervaren hoe een edelhert zijn weg zoekt over een ecoduct? Ga dan op pad met boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer. Samen met hem struin je over ecoduct Tolhuis bij Wapenveld en krijg je uitleg aan de hand van sporen. Ook zal Lennard vertellen over de wolven van de Veluwe. Deze exclusieve excursie is op zaterdag 31 augustus.

Exclusieve excursie over ecoduct Tolhuis

Normaal gesproken zijn ecoducten niet toegankelijk voor het publiek. Ze zijn bedoeld om wilde dieren veilig over snelwegen heen te brengen, zoals het ecoduct Tolhuis over de A50. In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan goede natuurverbindingen op de Veluwe, onder andere met het project Hattemerpoort. Onder regie van de Gelderse Natuur en Milieufederatie is veel ruimte gemaakt voor flora en fauna tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel.

 

Boswachter Lennard Jasper neemt je graag mee en legt uit hoe goede natuurverbindingen werken. Er is ruimte voor een beperkt aantal mensen, meld je dus snel aan!

 

De excursie is op zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. We starten bij het kruispunt Wapenveldseweg/Kamperweg in Wapenveld. Achter de slagboom kun je parkeren. Er is geen koffie of thee. De route is ongeveer twee kilometer. Stevige schoenen zijn noodzakelijk.

Deelname kost € 5,- per persoon. Om mee te kunnen moet je je aanmelden via www.gnmf.nl/excursie.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.