Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Kunst- en antiekveiling op en voor Vrieze's Erfgoed

Taxateur Jaap Bonhof van Artafact houdt op zaterdag 9 november op Vriezes Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld een bijzondere kunst- en antiekveiling. “Deze veiling onderscheidt zich van zijn voorgangers vanwege de hoge kwaliteit van de aangeboden artikelen”, aldus Bonhof.

Kunst- en antiekveiling op en voor Vrieze

Onder de hamer komen onder meer een aantal stukken fraai en zeldzaam keramiek. Ook wist de organisatie beslag te leggen op een bijzondere collectie tekeningen en schilderijen van de in 1986 overleden kunstenaar Fre J. Drost. Verder komen ook divers goud en zilver, munten en postzegels onder de hamer. Ook worden enkele werken van van Freek en Roland van de Berg uit Veessen geveild en diverse werken van andere bekende kunstenaars. De glaskunst wordt ook niet vergeten. Voor de handelaar en de smallere beurs worden diverse budgetlots tin, koper en keramiek aangeboden.

Voorafgaand aan de veiling wordt een kijkdag georganiseerd op vrijdag 8 november van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Ook op de veilingdag zelf kunnen een uur voor aanvang van de veiling de ruim 200 kavels worden bekeken. De veiling begint om 13.00 uur.

Een beknopte catalogus van de te veilen kavels is zowel op de kijkdag als de veilingdag beschikbaar. De veilingcourtage komt geheel ten goede aan Vriezes Erfgoed. “Een prachtig gebaar van Bonhof. Er zijn nog plannen om het leegstaande deel van de oude schuur in te richten. Daarvoor is zo'n bijdrage bijzonder welkom”, laat voorzitter Jan Nitrauw van Vrieze's Erfgoed weten.

 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.