Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Spelers gezocht voor openluchtspel

Bij de organisatie van het openluchtspel 'Zo gaan we allemaal', gepland voor volgend jaar mei in Wapenveld, zijn tal van enthousiaste reacties binnen gekomen. Op woensdag 16 oktober wordt op Vrieze's Erfgoed een informatie-avond gehouden waar HemmenHem Produkties, regisseur Peter van Dijk en Cultuurplein Noord-Veluwe tekst en uitleg zullen geven over de voorstelling.

Spelers gezocht voor openluchtspel

Inmiddels hebben zich al enkele tientallen spelers aangemeld, totaal zijn zo'n veertig mensen nodig. Het openluchtspel is een onderdeel van de activiteiten rond '75 jaar Bevrijding'. “We zoeken vooral nog jonge vrouwen en mannen tussen de 25 en 35 jaar”, meldt regisseur van Dijk. Het openluchtspel draait om het boekje 'Zo gaan we allemaal'. Dat bestaat uit een briefwisseling tussen de joodse broers Herman en Eduard Snatager. De eerste woont in Zutphen en zijn broer is ondergedoken in Wapenveld. Herman wordt uiteindelijk met zijn vrouw omgebracht in Sobibor en Eduard overleeft de oorlog op zijn onderduikadres in Wapenveld. Peter van Dijk heeft ook andere gebeurtenissen uit de oorlogstijd in Wapenveld in het openluchtspel verwerkt. Dan gaat het om de rol van molen de Vlijt, het neerstorten van de Halifax en de bevrijding van het dorp. “Inmiddels hebben we ook contact gelegd met Emanuel Snatager, de zoon van Eduard die in Israël is geboren maar nu in Amsterdam woont. Emanuel is heel positief over dit initiatief”, vertelt Jan Nitrauw namens de organisatie.

Het is de bedoeling om na de informatie-avond op 16 oktober te starten met de repetities. Naast spelers en speelster voor individuele rollen, zoekt men ook nog figuranten voor diverse scenes.

Wie meer informatie wil over deelname aan dit toneelstuk kan een mail sturen naar info@hemmenhem.nl of contact opnemen via telefoon 0570-560774.

Eduard Snatager overleefde de Tweede Wereldoorlog op zijn onderduikadres in Wapenveld


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.