Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Demonstratie stroopstoken en pannenkoeken met perenstroop en heidehoning

Een pannenkoek met perenstroop of heidehoning. Dat komt zaterdag 28 september als onder deel van het Beleefweekend van het IVN op tafel te staan op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Dit in samenwerking met Erik Nitrauw van stroopstokerij Vader's Erf en imker Paul Docter.

Demonstratie stroopstoken en pannenkoeken met perenstroop en heidehoning

Vanaf 10.00 kan vanaf Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld via het trekpontje over het Apeldoorns kanaal een korte wandeling (circa 15 minuten) te maken naar stroopstokerij Vader's Erf aan de Kanaaldijk 79. Erik Nitrauw demonstreert daar dan het stoken van perenstroop. In de koperen ketel gaan enkele honderden kilo's peren en appels. Na het koken wordt de massa gezeefd en vervolgens ingekookt tot de juiste dikte. “Een proces met puur fruit. Er worden geen hulpstoffen gebruikt of suikers toegevoegd”, vertelt de stroopstoker. In de bijenstal vertelt imker Paul Docter alles over de heidehoning die dit jaar royaal gewonnen is.

Ook is Vrieze's Erfgoed opgenomen in het programma van de 'Dag van de Ijssel'. In dat kader wordt een muzikaal intermezzo verzorgd door jonge muzikanten. Na het bezoek aan de stroopstokerij en de bijenstal, kan men in de boerderij op Vrieze's Erfgoed tussen 11.00 en 14.00 uur een pannenkoek met perenstroop of heidehoning nuttigen a 2,50 euro. In de expositieruimte van de boerderij is de de expositie 'Wild in de Hattemerpoort' met opgezette dieren van het Natuurmuseum in Holten en schilderijen van Rien Poortvliet te bezichtigen. Voor meer informatie www.vriezeserfgoed.nl.

Demonstratie stroopstoken en pannenkoeken met perenstroop en heidehoning 


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.