Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Corona maatregelen Vrieze's Erfgoed

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed zal deze zomer niet het regelmatig bruisende centrum van activiteiten zijn in verband met de corona maatregelen. De streekwinkel blijft dit seizoen gesloten, molen de Vlijt produceert volop maar blijft gesloten voor publiek al gaat de zaterdagse meelverkoop wel door.

“Zowel in de streekwinkel, in de expositieruimte als in de molen is de 1,5 meter maatregel niet te handhaven, ze zijn te klein. Ook gaan we dit seizoen geen activiteiten organiseren. Onze vrijwilligers zijn voor een groot deel 70-plussers en die willen we ook niet aan risico's bloot stellen”, aldus het comité molen de Vlijt. Wel is het terrein toegankelijk voor publiek maar dat zal het zonder faciliteiten moeten doen.

Ook de Padd'ndag op de eerste zaterdag in september gaat niet door. Dit jaar stond er een nieuw concept op stapel in samenwerking met de Ondernemersvereniging Wapenveld en stichting Erve Ijzerman. Maar die nieuwe formule wordt ook een jaar in de ijskast gezet.

Wat wel door gaat zijn de huwelijksceremonies. Wel met beperkingen omdat de 1,5 meter maatregel gehandhaafd moet worden. Mede door de sluiting van het gemeentehuis in Heerde door de renovatie is hiervoor meer dan gemiddeld belangstelling.

Voor de mogelijkheden van overige bijeenkomsten kan men contact opnemen met de cateraars Cor van Oene en Edith Westendorp die dan 'maatwerk' kunnen leveren afhankelijk van de dan geldende voorschriften. Actuele informatie is te vinden op www.vriezeserfgoed.nl.

 

 

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.