Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Kunst- en antiekveiling in Wapenveld

Op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld wordt zaterdag 23 oktober een heel bijzondere kunst- en antiekveiling gehouden. Deze veiling onderscheidt zich van zijn voorgangers vanwege de hoge kwaliteit van de aangeboden artikelen.

Te zien is een bijzondere collectie Kosta Boda kunstzinnige glasobjecten alsmede andere glasvoorwerpen. Ook wist de organisatie beslag te leggen op een bijzondere collectie etnografica waaronder Afrikaanse en Aziatische kunstobjecten. Verder komt een mooie collectie zilver onder de hamer waaronder een aantal art-deco sieraden. Er worden enkele schilderijen van Freek en Roland van de Berg uit Veessen geveild alsmede mooie schilderijen van bekende kunstenaars. Voor de handelaar en de smallere beurs worden diverse budgetlots aangeboden. De eye-catcher is een houtsnijwerk adelaar uit 1934, vervaardigd door S. August in opdracht van architect Albert Speer. In de nazitijd stond deze adelaar model in tal van gebouwen uit die periode. Oude gereedschappen maken ook acte de presence op deze veelzijdige veiling.

 

 

Voorafgaand aan de veiling wordt een kijkdag georganiseerd op vrijdag 22 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Op de veilingdag zelf kan een uur voor aanvang de ruim 200 kavels worden bekeken. De veiling begint om 13.00 uur.

Een beknopte catalogus van de te veilen kavels zal zowel op vrijdag als op zaterdag beschikbaar zijn. Vermeldenswaardig is het feit, dat de veilingcourtage geheel ten goede komt aan de instandhouding van Vriezes’ Erfgoed.

 

 

 

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10:00 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.