Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Recordjaar voor molen de Vlijt

De molenaars van molen de Vlijt in Wapenveld hebben verdeeld over 118 maaldagen ervoor gezorgd dat de molen een nieuw record omwentelingen heeft gemaakt. Op 31 december bleef de teller staan op 308.228 omwentelingen.

Recordjaar voor molen de Vlijt

“En dat is nadat de molen in 1984 in gebruik werd genomen, nog nooit gelukt', meldt Robin van Katwijk. De molenaars konden daarnaast constateren dat de gevolgen van corona beperkt gebleven zijn. In het malen voor de bakkers was er een kleine terugval als gevolg van de sluiting van de horeca. Maar de verkoop van kleinverpakkingen aan de consument bleef nagenoeg gelijk. En als het gaat om de producten voor de consument, is ook een kwaliteitsverbetering van de verpakking doorgevoerd. Dit omdat het dichtlijmen van de zakjes meel is vervangen door een zakkennaaimachine. Ook is gekozen voor het gebruik van blokzakjes die steviger zijn. “Bij het dichtnaaien maken we gebruik van een blauw koord. Mocht dit bij het open maken per ongeluk in het meel vallen, dan is het door de blauwe kleur goed zichtbaar”, aldus van Katwijk. Molen de Vlijt produceert voor de consument volkorenmeel, pannenkoekenmeel, kruidkoekmix, boekweit en tarwebloem. Deze zijn elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te koop bij molen de Vlijt aan de Groteweg 54 in Wapenveld en bij de Albert Heijn in Wapenveld en Tuinderij Doorn en de Jumbo in Heerde.

 

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.