Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Digibord geeft Vrieze's Erfgoed veel digitale mogelijkheden

Euronics Visser uit Wapenveld heeft een digibord afgeleverd en geïnstalleerd op Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Daarmee is het nu uitgerust met een stuk moderne techniek als het gaat om presentaties, vergaderen op afstand en het gebruik van digitale mogelijkheden als internet. Maar ook voor presentaties van fotoseries bij gelegenheden als bruiloften of een uitvaart, kan het goede diensten bewijzen.

Digibord geeft Vrieze

“Sinds de opening in 2011 hebben we met een laptop, beamer en beeldscherm gewerkt. Maar de ontwikkelingen gaan heel snel door en deze technische hulpmiddelen zijn dan ook helemaal afgeschreven”, zegt voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt. Vervanging van de apparatuur was een optie maar om optimaal digitaal te kunnen werken was een grotere investering nodig.

In overleg met de voornaamste gebruiker Edith Westendorp van EETIT, werd gekozen voor de aanschaf van een digibord. “Robin Visser heeft onze wensen aangehoord en ons geadviseerd voor deze toch flinke investering”, zegt Nitrauw. Vrieze's Erfgoed kreeg hierbij steun van de Vereniging Jan Nienhuis en de Hendrik Maten stichting. Er is nu dan ook een technische voorziening die, mede door het vernieuwen van de internetverbindingen door Rijssolutions, optimaal gebruikt worden. Presentaties en films kunnen snel geladen worden en ook digitaal vergaderen via Zoom met mensen op andere locaties, is mogelijk. “Ik krijg steeds vaker vragen uit de zakelijke markt en overheden voor bijeenkomsten en werksessies op Vrieze's Erfgoed. Dan moet je technisch de zaakjes goed voor elkaar hebben en daar heeft het molencomité in overleg met Robin Visser heel goed op ingespeeld. ”, aldus Edith Westendorp.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.