Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Vlijtbloazers pakken de midwinterhoorn

Ook de aankomende Adventstijd wordt er weer , door de Vlijtblazers , geblazen op de Midwinterhoorn . Volgens Wapenveldse traditie , zullen de tien blazers hun hoornen weer laten klinken op zaterdag 26 november, de dag voor eerste Adventszondag .

Vlijtbloazers pakken de midwinterhoorn

Het "anbloazen" zal in het teken staan om de adventstijd met de natuurklanken van de midwinterhoorn hoorbaar te maken . Deze traditie zal wederom plaatsvinden op de heide van " Klein Zwitserland " in Wapenveld , aan het Wapenvelder Zand tegenover de begraafplaats , en binnen een hele korte loopafstand te bereiken vanaf de parkeerplaats . Dit jaar is gekozen voor dezelfde aanpak van "anbloazen" als vorig jaar , de hoornen zullen hoorbaar zijn vanaf diverse plekken over de heide . Dit geeft een schitterende weergave van het bereik van de hoornen door de bossen van Gelders Landschap en zelfs over heel Wapenveld ! Vorig jaar was dit een heuglijk succes met veel toeschouwers . Zij combineerden hun bezoek gelijk aan een mooie wandeling met de pure klanken van de midwinterhoornen op de achtergrond . Ook dit jaar zal er weer getoast worden door de blazers samen met de aanwezige toeschouwers , en zal er wederom een bittertje geschonken en aangeboden worden op de heide . De aanvang van het midwinterhoornblazen is 15:00 uur en zal duren tot 16:00 uur . Iedereen is van harte welkom op de heide van "Klein Zwitserland " om de adventstijd weer te horen ingaan en erop te proosten . Voor meer informatie/aanvragen over optredens en foto's hiervan kunt u terecht op www.devlijtbloazers.nl

De midwinterhoorns zullen voor het laatst dit seizoen te horen zijn op vrijdag 6 januari. Dan vindt op Vrieze's Erfgoed het ofbloaz'n plaats van 15.00 tot 16.00 uur. 


 

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.