Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Educatie

De maalvaardige molen de Vlijt en de historie van het klooster Hulsbergen zijn belangrijke onderdelen van Vrieze's Erfgoed. Over deze onderwerpen zijn lesbrieven met een docentenhandleiding en bijbehorende leskisten gemaakt.

Dit is professioneel gedaan door Els Thijssen Museumadvies uit Amsterdam in samenwerking met de werkgroep oud-Wapenveld van de Heerder Historische Vereniging en tekenaar Bernard Bos uit Heerde.
Het gebruik van het materiaal kan gecombineerd worden met een excursie naar molen de Vlijt en het kloosterterrein. De lesbrieven zijn te downloaden via onderstaande links.

Spelletjes en liedjes
Het bestand 'leuke opdrachten' geeft daarbij allerlei reken- en taalopdrachten voor kinderen in alle leeftijden met leuke spelletjes, tekenen en kleuren, molenliedjes en zelfs een bouwplaat van een molen. Leuk om ook gewoon thuis te doen! 

Voor meer informatie kan men mailen naar info@vriezeserfgoed.nl.  Leuke opdrachten
  Lesbrief klooster
  Lespakket molen groep 6
  Lespakket molen groep 7 en 8


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.