Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Groepen en arrangementen

Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed heeft volop mogelijkheden voor de ontvangst van groepen. Maakt u met de familie een fietstocht? Wilt u met uw dagtocht een stop op Vrieze's Erfgoed? Of met een groep wandelaars of fietsers een stop maken? Vrieze's Erfgoed heeft een molenerf met een gastvrij hart!

Koffiestop met de molenaar
Een boeiende stop tijdens een groepsdagtocht per touringcar. Het programma bestaat uit ontvangst met koffie/thee en kruidkoek, een korte film over Vrieze's Erfgoed, een verkenning van het terrein en excursie door de molen. Maar ook een koffietafel, warm/koud buffet of barbecue is mogelijk.

Arrangement ´Opoe´s kruidkoek´
Een doe-arrangement waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met het maken van beslag en bakken van een kruidkoek. Dit omlijst met een deskundige presentatie over het belang van volkorenmeel in een gezond voedingspatroon, een introductiefilm en een verhaal over Vrieze's Erfgoed vanaf 1407 en een excursie door molen de Vlijt. Desgewenst kan de workshop met een hapje en drankje worden afgesloten.

'In het spoor van de fraters´
Vrieze's Erfgoed is ook het startpunt voor de wandelroute Kloosterpad. Een wandeling van ruim een uur door de schitterende omgeving van het unieke Kloosterbos met haar bijzondere flora en fauna. Maar ook met kolken als stille getuigen van dijkdoorbraken en de uiterwaarden van de IJssel. De wandeling is te combineren met een koffietafel, pannenkoeken eten of een Middeleeuwse maaltijd met brood en soep.

Fietsroute Annie Oosterbroek-Dutschun
De bekende streekromanschrijfster Annie Oosterbroek-Dutchun groeide op in Wapenveld. Het dorp en haar omgeving is dan ook nadrukkelijk aanwezig in een aantal van haar boeken. Langs de plekken die voorkomen in bijvoorbeeld 'Het geslacht van Marle' en de Annemarie-triologie is een fietsroute uitgezet. Ook het Duitse kamp waar haar Duitse vader was geïnterneerd en de woning waar zij opgroeide zijn onderdelen van de route. Vrieze's Erfgoed is het startpunt voor deze 22 km lange tocht. Groepen kunnen het fietsen uiteraard combineren met culinaire activiteiten.

Groepsactiviteiten
In overleg kan ook een op maat gesneden arrangement voor groepen worden gemaakt. Onderdelen kunnen zijn een film en het verhaal over de historie vanaf 1407, excursie door de molen, bezoek aan de bijenstal, een kijkje in de molenwinkel of een combinatie met wandelen en fietsen.

Meer weten? Neem dan contact op met Vrieze's Erfgoed via info@vriezeserfgoed.nl of bel met Jan Nitrauw, tel. 06-15194780.


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.