Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Agenda

Sat
4
May

Weidevogelexcursie

Zaterdag 4 mei wordt vanaf Vrieze's Erfgoed een weidevogelexcursie per fiets gehouden met aansluitend een pannenkoekenmaaltijd voor de deelnemers. De start is om 10.00 uur en rond 12.30 uur komt men terug op Vrieze's Erfgoed 

Aanvang: 10:00 uur - Bezoekerscentrum

Opening streekwinkel

Zaterdag 4 mei start de streekwinkel Vrieze's Erfgoed haar nieuwe seizoen. De winkel is daarna tot half september elke zaterdag open van 9.30 tot 16.00 uur. Naast het aanbod aan streekproducten, kan men ook genieten van koffie/thee, pannenkoeken en ijs. 

Aanvang: 09:30 uur - 
Sat
11
May

Fruitige fietstocht op Molendag

Zaterdag 11 mei is het de Nationale Molen- en Gemalendag. Vanaf Vrieze's Erfgoed wordt een fietstocht georganiseerd langs de molens in Marle en Veessen, de boomgaard van fruitteler Huiskamp gaat open net als de kassen van Tuinderij Doorn. Deelnemers kunnen pannenkoeken eten bij molen de Vlijt in Wapenveld en de mölle van Bats in Veessen

Aanvang: 10:00 uur - Vrieze

Culineeren met Edith

Culinair gastvrouw Edith Westendorp zet op zatrdag 11 mei weer heerlijke lunch op tafel onder het motto 'Culineeren met Edith'. Zij verwerkt vooral streekproducten in haar lunch. 

Aanvang: 12:00 uur - 
Thu
30
May

Open luchtdienst

De Vrije Evangelische gemeente uit Heerde en de Petruskerk uit Wapenveld houden vanaf 10.00 uur gezamenlijk een openluchtdienst. Na afloop is er koffie/thee met een traktatie. 

Aanvang: 10:00 uur - 
Sat
1
June

Devotiefestival

Zaterdag 1 juni wordt op Vrieze's Erfgoed de vijfde editie van het Devotiefestival gehouden. Er zijn dan veel activiteiten voor kinderen als een puzzeltocht met verhalenvertellers, schatgraven en activiteiten die een beeld geven van het leven op klooster Hulsbergen. Vanaf 12.00 uur wordt gratis brood en soep uitgedeeld. 

Aanvang: 10:00 uur - 
Sat
6
July

Sing inn in amfitheater

Het amfitheater vormt zaterdagavond 6 juli weer het decor voor een sing inn door een Wapenveldse jongerengroep. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom en de toegang is gratis. 

Aanvang: 19:00 uur - 
Sat
13
July

Nationale Imkerijdag

Zaterdag 13 juli wordt de Nationale Imkerijdag gehouden. Op Vrieze's Erfgoed is de bijenstal - net als elke zaterdag - geopend maar ook zijn er activiteiten als kaarsen dompelen, honing slingeren en zelf een potje honing tappen. 

Aanvang: 10:00 uur - 
Sat
20
July

Rondritten per koets

Net als voorgaande jaren gaan de leden van menvereniging Wapenvelds Gerij weer rondritten met koetsen verzorgen. Een heerlijk uitstapje met name voor kinderen met na afloop een pannenkoek. 

Aanvang: 13:00 uur - 
Sat
27
July

Oogstdag/Cittaslowmarkt

Als de weersomstandigheden goed zijn wordt op deze zaterdag de rogge gemaaid op de akkers van Vrieze's Erfgoed. Dit wordt omlijst met een Cittaslowmarkt waar particulieren hun overtollige producten aan de man of vrouw kunnen brengen. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
3
August

Culineeren met Edith

Ook deze zaterdag zet culinair gastvrouw Edith Westendorp onder het motto 'Culineeren met Edith' een heerlijke lunch met streekproducten op tafel. 

Aanvang: 12:00 uur - 
Sat
24
August

Rondritten koetsen

Voor de tweede keer dit seizoen spannen de leden van Wapenvelds Gerij hun paarden in voor het maken van rondritten met koetsen. Na terugkeer kunnen de deelnemers genieten van pannenkoeken. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
7
September

Padd'ndag!

Opnieuw is Vrieze's Erfgoed op de eerste zaterdag in september het decor voor de jaarlijkse Padd'ndag. Het dorsen van rogge wordt dan omlijst met heel veel activiteiten. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
14
September

Open Monumentendag

Jaarlijks wordt op de tweede zaterdag in september de Open Monumentendag gehouden. Ook molen de Vlijt staat dan in de schijnwerpers. 

Aanvang: 09:30 uur - 

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.