Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Agenda

Sat
22
June

Fietsexcursie Hattemer Poort

Projectleider Joost Reijnen leidt een fietsexcursie door het gebied Hattemer Poort en zal een aantal projecten toelichten die inmiddels zijn uitgevoerd. Deelname kost 2,50 euro inclusief koffie/thee voor het vertrek. Opgave is nodig en kan via info@vriezeserfgoed.nl. 

Aanvang: 14:00 uur - 

Demonstratie carving

Harrie van Ommen geeft een demonstratie carving, ofwel het creatief beeldhouwen met de kettingzaag. Hij is tot 15.00 uur actief en de toegang is grats. 

Aanvang: 11:00 uur - 
Sat
6
July

Sing inn in amfitheater

Het amfitheater vormt zaterdagavond 6 juli weer het decor voor een sing inn door een Wapenveldse jongerengroep. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom en de toegang is gratis. 

Aanvang: 19:00 uur - 
Sat
13
July

Nationale Imkerijdag

Zaterdag 13 juli wordt de Nationale Imkerijdag gehouden. Op Vrieze's Erfgoed is de bijenstal - net als elke zaterdag - geopend maar ook zijn er activiteiten als kaarsen dompelen, honing slingeren en zelf een potje honing tappen. 

Aanvang: 10:00 uur - 
Sat
20
July

Rondritten per koets

Net als voorgaande jaren gaan de leden van menvereniging Wapenvelds Gerij weer rondritten met koetsen verzorgen. Een heerlijk uitstapje met name voor kinderen met na afloop een pannenkoek. 

Aanvang: 13:00 uur - 
Sat
27
July

Oogstdag/Cittaslowmarkt

Als de weersomstandigheden goed zijn wordt op deze zaterdag de rogge gemaaid op de akkers van Vrieze's Erfgoed. Dit wordt omlijst met een Cittaslowmarkt waar particulieren hun overtollige producten aan de man of vrouw kunnen brengen. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
3
August

Culineeren met Edith

Ook deze zaterdag zet culinair gastvrouw Edith Westendorp onder het motto 'Culineeren met Edith' een heerlijke lunch met streekproducten op tafel. 

Aanvang: 12:00 uur - 
Sat
24
August

Rondritten koetsen

Voor de tweede keer dit seizoen spannen de leden van Wapenvelds Gerij hun paarden in voor het maken van rondritten met koetsen. Na terugkeer kunnen de deelnemers genieten van pannenkoeken. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
7
September

Padd'ndag!

Opnieuw is Vrieze's Erfgoed op de eerste zaterdag in september het decor voor de jaarlijkse Padd'ndag. Het dorsen van rogge wordt dan omlijst met heel veel activiteiten. 

Aanvang: 08:00 uur - 
Sat
14
September

Open Monumentendag

Jaarlijks wordt op de tweede zaterdag in september de Open Monumentendag gehouden. Ook molen de Vlijt staat dan in de schijnwerpers. 

Aanvang: 09:30 uur - 

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Bezoek groepen aan bezoekerscentrum op afspraak via contactformulier.