Pannenkoeken versieren bij Vriezes Erfgoed - Wapenveld

Zoete pannenkoeken

** Kersenpannenkoeken **
Basis recept
300 á 400 gr. ontpitte kersen, of kersen uit pot/wek (uitgelekt).
Basis recept met 5 dl melk in plaats van 6 dl. 300 á 400 gr. ontpitte kersen of uitgelekte kersen uit pot aan beslag toevoegen. In ruim boter bakken.

** Appelpannenkoeken **
Basis beslag, Appel , Kaneel.
Als appel kunt u het beste geen moesappel nemen daar deze problemen kunnen geven met bakken. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appel in plakken van ± ½ cm. dikte. De appel naar smaak bestrooien met kaneel. Doe het beslag in de koekenpan zodat de bodem is bedekt en leg ongeveer vijf schijven appel direct in het nog zachte beslag, keer de pannenkoek als het beslag is gestold en bak ook de andere zijde lichtbruin. Gebruik iets meer boter om te voorkomen dat de appel vastbakt.
Een scheutje cognac toevoegen aan het beslag verhoogd de smaak, uiteraard niet voor kinderen.
Serveren met suiker of stoop.

** Vanillepannenkoek **
Basis recept
Vanillevla (kant en klaar) of banket bakkers room.
Recept banketbakkersroom:
2 ½ dl. Melk
vanille stokje
ietsje zout
50 gr. suiker
2 eierdooiers
25 gr. bloem
2/3 van de melk met vanille stokje en ietsje zout aan de kook brengen en 10 minuten op een zeer laag vuurtje trekken. Bloem en suiker met de rest van de koude melk tot een glad papje roeren, daarna onder flink roeren in de kokende melk gieten en een paar minuten zachtjes laten koken, Eieren loskloppen, vervolgens met wat hete vla verroeren en in de pan bij de overige vla gieten onder goed roeren. Tegen de kook laten komen. Vanille stokje verwijderen. Af laten koelen met zo af en toe doorroeren of warm houden voor de pannenkoeken.
Erg lekker om wat marasquin toe te voegen, echter weer niet voor kinderen.
Bak de pannenkoeken zoals beschreven in het basis recept. Lepel na het keren van de pannenkoek hierop de vanillevla of banketbakkers room, sla de pannenkoek dubbel en vouw hem vervolgens in een driehoek.
Serveren met poedersuiker. Als extra kan uitgelekt fruitcocktail uit blik aan de vla worden toegevoegd.

* * Pannenkoek ‘Zomerkoninkje **
Lepel banketbakkersroom over de pannenkoek en leg hierop plakjes verse aardbeien en maak het af met slagroom!!!

Terug naar de vorige pagina


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.