Molenerf Vriezes Erfgoed Wapenveld

Molenerf met gastvrij hart

​Bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed, molenerf met een gastvrij hart! Dat is de slogan die de basis is voor de ontvangst van de gasten die jaarlijks het toegangshek passeren. Voor een kopje koffie, een bezoek aan molen de Vlijt, als wandelaar of fietser de omgeving willen verkennen, er een feest vieren of trouwen, willen genieten van streekproducten. Het kan allemaal en er is nog veel meer.

Molenerf met gastvrij hart

Via deze website laten we u graag kennis maken met dit bijzondere erfgoed. Aan de gemeenschap Wapenveld geschonken door de op het erf begraven molenaar Willem Vrieze. De schenking van zijn bezit aan de stichting Molenbezit gemeente Heerde, is de basis geweest voor de realisering van dit bezoekerscentrum op het snijvlak van de Veluwe en de IJsselvallei.

Op het glooiende terrein van Vrieze's Erfgoed gaan de landschapstypen van het Veluwe-massief en de IJsselvallei in elkaar over. Bij de één de kenmerken van bossen, zand en heide, bij de ander die van groene uiterwaarden, weidevogels, knotwilgen, grillige waterlopen en kolken.

Daarbij komt de rijke cultuurhistorie van het molencomplex en de omgeving. Vanaf de tijd van de mammoeten en wolharige neushoorns, via de komst van de fraters van de Moderne Devotie tot het dopen van kinderen op de deel van de molenaarswoning, het wordt allemaal verteld in de zes thema's.

Voeg daarbij nog een boeiend buitenterrein met een bijenstal, streekwinkel, waterspeelplek, amfitheater, moestuin, de akkers en de grazende schapen op de heide en het zal duidelijk zijn dat Vrieze's Erfgoed een bezoek meer dan waard is. Of, zoals we horen van onze bezoekers: da's boffen, ik ontdekte Vrieze's Erfgoed!


Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.