Zonovergoten hagepreek op Vrieze's Erfgoed

Ruim 250 mensen hebben op Hemelvaartsdag de hagepreek van de Vrij Evangelische Gemeente in het amfitheater van Vrieze's Erfgoed bezocht.

Ds. Jack Weststrate hield een toespraak waarin hij onderwerpen als de Moderne Devotie en de bevrijding verbond aan de hemelvaart van Jezus Christus. Zijn discipelen keerden daarna terug naar Jeruzalem om te wachten op de Heilige Geest die hen door Jezus beloofd was. En na die uitstorting veertig dagen later, werd het motto vooral 'Gewoon doen'. De leerlingen van Jezus bekommerden zich om zieken en armen en dat geldt ook voor de fraters van het gewone leven in de middeleeuwen. Ook in deze tijd moeten christenen er zijn in de samenleving om te doen. Na de dienst en de koffie, legden de bezoekers van de dienst bloemen bij het met monument voor de zeven bemanningsleden van de Halifax DT795 die op 3 april 1945 om kwamen bij de crash van het vliegtuig bij molen de Vlijt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terug naar albums

Momenteel zijn er geen actuele berichten

Vriezes Erfgoed Wapenveld
Groteweg 54
8191 JX Wapenveld
Molen de Vlijt is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor informatie en reserveringen voor trouwlocatie, bruiloften, feesten, vergaderingen etc mail naar het contactformulier.